13:00

Kyrkheddinge IF

Referat: AIF Barrikaden - Kyrkheddinge IF

Startelvan: C-G – Rasmus, Henke Ni, Joel J, Frmas – Micke, Mats, Tobbe, Christian – Maksym, Jimmy

Avbytare var Bagher som spelade sista halvtimmen som högerback, Olle som spelade sista knappa 20 min:a som högeranfallare, Daniel Sosa som spelade sista knappa kvarten som innermittfältare och Mick som spelade sista dryga 10 min:a som anfallare.

Första halvlek präglades av väldigt många heta målchanser och jättemånga avslut. De hade (inkl. målen) nog något flest riktigt bra chanser. Våra var dock i större utsträckning följden av bra kombinationer medan nästan alla deras var extrema bjudningar från vår sida. Därmed inte sagt att inte också Kyrkheddinge (i forts. kallad K) kombinerade bra då och då. Halvleken var helt enkelt rätt välspelad även om det defensiva spelet i de båda lagen inte riktigt kom upp i nivå med det offensiva. För en inte i det ena laget alltför engagerad åskådare var matchen säkert väldigt underhållande.

K tog ledningen i 16:e min. Bara minuten senare hade Micke ett mycket vackert långskott som tog klockrent i ribban. I den 29:e min fick K en (solklar) straff som de satte men 2 min senare reducerade Christian som vid bortre stolpen och från nära håll slog in ett inlägg från Jimmy från högerkanten.

I andra halvlek sjönk spelkvalitén oerhört mycket (vill man vara snäll så kan det delvis bero på det regn som föll) och i synnerhet från vår sida. K hade massor av målchanser även om väldigt många av dem också nu hade karaktären av bjudningar. I den 81:a min punkterade man matchen med ett skott från långt håll som skruvade sig inåt nära krysset.

Vi slog i andra halvlek otroligt många passningar rakt i gapet på motståndarna, i synnerhet när vi vunnit bollen och skulle starta spelet från egen planhalva. Trots underläget fyllde vi på väldigt dåligt och fick väldigt länge inte minsta tryck i våra anfall – anfallarna blev väldigt isolerade. När vi sista 20 gick över till 3-4-3 blev det naturligtvis lite bättre men då var det slående hur extremt lite vi ändå skapade. Vi hade i princip bara en någorlunda farlig målchans i andra halvlek – ett skott tätt utanför i bra läge i 49:e min.

Det märktes att försvaret inte alls var samspelt och ö.h.t. att vi saknade än fler av våra allra bästa spelare än vanligt. Visst hade kanske matchen kunnat få ett lite annat förlopp om Mickes ribbskott lett till en omedelbar kvittering av deras 1-0 men sådär går det ju väldigt ofta att diskutera från endera laget och istället för att spekulera allt för mycket i det kan man konstatera att Kyrkheddinges seger var väldigt välmotiverad efter en jämn första halvlek och en väldigt klar K-dominans i andra – kanske inte jättestor när det gäller spelet men verkligen just jättestor med avseende på målchanser.

Statistik: Hörnor: 4-6 Avslut på mål: 7-13 Avslut utanför: 5-7